teman2....

Friday, July 21, 2017

kOLeksi kereta dia

as salam semua kwn2,

Salam jumaat kwn2.... bersamaan 27 syawal, dh ujung2 dh syawal cpt betul rasanya

Pagi nih ada majlis puspanita, jap2 lg nk join jap... boss pun kebetulan ada meeting.... jd ok lah masing2 bizi heheheh

Si aiyan ni skrg ni, minat lak ngumpul kete.... kete yg comel2 yg kalau ter jatuh ssh nk jumpa balik... 



kete mcm kte filem cars tuh.... 

kete yg comel2 tuh, dia beli nutrigen.... ngn papa dia sekali sibuk ngumpul


kapal terbang tu tak berapa nk minat sbb tu duk ujung2

tp yg geramnya... mama yg kene ngemas selalu kete2 kecik nih

Tuesday, July 18, 2017

Sambutan raya kelab opis

as salam semua kwn2,

Salam selasa.... skrg ni mood nk menulis asik kelaut dalam je, tak tau lah naper... diri ini tak berapa sihat sebenarnya... huhuhu 

Jamuan raya kelab ni hari khamis, hari yg kete aku kene langgar tuh, itu psl lambat beno kuarkan cite nih.
Kete pun msh kt bengkel lg, rasa terbatas segala2nya bila kete takde... 

Jom la layan gambar yg mana ada yek, mls nk bebel panjang2 huhuhu



ber swafa foto dulu sebelum ramai yg dtg

masa ni ramai tak sampai lg geng2 wanita

boss hensem aku bt ucapan, ramai peminat nih

si emy ni walaupun dh tukar opis pun kami jemput

no cabutan bertuah 1041... no aku tu heheheh
dpt la bekas makanan bulat... tak sangka ada tuah gk

pastu dpt hadiah mug tempat ke 2 main dart heheheh

naik pents lg tp tlg amikkn cabutan bertuah emy... yg laki tu x boss aku

gambar raya kami... ngn org pencen n bekas staf kami

Monday, July 17, 2017

hb aiyan 15/07/11

as salam semua kwn2,

salam isnin yg kwn2.... 

Skrg ni tiap ujung mingu msti jln jem je kn, almaklum warga kota sibuk ber open house sana sini kan.

Sabtu baru nih, 15 Julai, bday aiyan ke 6, tak sangka bsr dh anak bujang aku nih, tahun depan dh darjah 1 dh, cepat betul masa berlalu... 

Aritu mmg kami tak ckp pun psl bday dia, saja je.... dia bkn main hepi masa nampak kek tuh

Kami sambut kt umah je, sambut berlima ngn maktek n pakcik.... 

aku cuma msk, mee lidi grg seafood, fries, lemang, buah2 n kek beli kt pistacio je

simple je kek nya


siap boh minion ngn spiderman lg
fuh2... tiup lilin konon2nya tp tak padam2 pun


beria memotong kek, ngn lidah2 sekali



hepi sgt nampaknya tuh

gelak aje, lilin tak pdm lg papa dh sibuk suh potong...

Friday, July 14, 2017

Sambutan Raya Aiyan kt sekolah

 as salam semua kwn2,

Rabu baru ni 12hb ada sambutan hari raya kt sekolah aiyan,dr petang selasa dia dh ingatkan mama n papa suh blikan baju raya.... ptg tu cari samping dia tp takde lak... mls nk pusing jauh2, cari 2 tempat je bila takde, mls la nk cari... baju melayu ngn songkok pun dh ensem dh

Konsep potluck, mama bwkkan kek batik 2 bekas je....
tp lupe nk amik gambo semua hidangan yg ada kt fb littlecaliphs....

Yg penting ptg tu dia cite dia mkn mcm2... seronok lah dia kan, sampai tertido dlm kete ptg tuh masa kami amik.



bt peace konon nyer lah..... kt kedai mamak ni nk bfast

dh kenyang, main game pulak sbb papa baru nk mkn.... td suap dia dulu

sampai ke mlm takmo buang songkok tu

gambar kelas aiyan ngn pengetua n teacher nya

kene amik gambo kene la senyum kan

mcm2 gaya... gasak korang lah

Thursday, July 13, 2017

jatuh cinta

 as salam semua kwn2,

Salam khamis semua....

Harini mls nk pakai baju batik, sejak bln puasa mood nk iron baju  mmg kelaut, pagi2 baru iron baju... klu blh nk iron tudung je... ampeh betul lah kemalasan

Balik kerteh, ada je makanan feveret yg jd pilihan aku... nsb mil layankan...


pulut kelapa... kalau blh tiap pagi nk mil buatkan... sedap cukup lengkap...

aku lbh suke mkn mcmni tanpa ikan kering atau ikan grg... mcmnelah pp tak jd pau kn

lempeng kelapa garing... rangup di luar lembut di dalam... mkn lak tepi pantai... layan

2 hari berturut mkn lempeng kelapa ni kt pantai kerteh... 

Wednesday, July 12, 2017

Kenduri sambut menantu di kerteh

as salam semua kwn2,

Salam rabu semua.... 

Walaupun khamis tu cik puteh aku kene langgar, perancangan nk balik kerteh kene jgk diteruskan, nk pakai wira edy, roadtax lak takde... dhla kete tu lama tak gerak... sabo je
Jd nya pinjam la kete adik ipar aku, merangkap laki maktek... dia pakai myvi hitam tp manual... tak kisahla jnji boleh sampai ke destinasi kan

Jumaat pagi tu kami gerak lah dlm kul 10 lbh sbb duk singgah perodua dulu, jenguk cik puteh aku... lega bila ddia dh ada dlm bengkel perodua.
Kami balik kg ber 5 kali nih, sbb mak n abah aku ikut sekali.

Perjalanan lancar, takde kete sgt pun.... 
Sebelum balik kerteh kami singgah pantai kemasik dulu, saja nk bg mak abah mkn ikan n sutun celup tepung. nk ajak pi pok nong jauh beno

Selamat sampai kerteh dlm kul 6 ptg rasanya, bkn main hepi mil n fil aku lah tgk mak abah aku dtg dr jauh. 
almaklum aku je menantu yg dr luar terengganu.

Order ikan 3 ekor, mula2 mak abah malu2 nk mkn... tup2 tinggal tulang je

abah oder cendol, eh mak pun sama... sehati sejiwa betul tau

order sutun jgk... sedap manis sbb fresh lg
Mak tgh layan bbr kacang durian sambil di kacau oleh aiyan.... mulut becok tu tanya mcm2

muke comot oi.... semangat yg hilang.... baju tu mil aku sponsor, sume sama je baju

Tuesday, July 11, 2017

Kena langgar


as salam semua kwn2,

salam selasa semua kwn2,

Tak tau camne nk mulakan cite, liat je rasa nk bercerita, mcm mls nk ingat apa yg dh jadi.

Khamis lps kereta aku kene langgar time nk balik keje, kene kt susur msk ukay perdana. Tengah2 berhenti tup2 dummmmm... bergegar kereta kene langgar. 
Terus aku toleh belakang tgk aiyan, dh ter baring dia sambil nngis... nngis sbb terperanjat kene langgar. 

Mls nk cite detail2, lbh kurang2 jelah yek... korang tgk la sendiri apa jd kt keta aku. 
Redho mmg redho tp hati ada sakit jgk, tak tau berapa lama kereta ddk ward nih.  Patah kaki jap

Laki aku kata claim insuran je, lps nengok keadaan kete aku, bdk moto yg langgar tu pun tak rasa dia boleh nk bayo kerosakan semua tuh. ngn moto tu sendiri roadtax mati dr thn 2011.

Tq pd kwn2 sedara mara yg bg sokongan n doa.... insyallah aku bersabar, aku redho


lps edy sampai baru berani nk trn tgk keadaan kete

ni gambo yg aku up kt fb lps kene langgar huhuhu... masa ni tgh gigil jgk nih

nsb tinted cermin belakang tu elok, skit je kaca yg msk dalam


lampu2 kereta belah kanan yg sendu.... belah sini yg kene hentam

mcm tak caya moto yg langgar kete aku nih... mmg laju moto tu rasanya

sian la cik puteh aku nih... 

moto bertuah yg dpt langgar kete aku... 

Thursday, July 6, 2017

Biras baru


as salam semua kwn2,

Salam khamis bersamaan 12 syawal, esok ngn isnin aku cuti yek kwn2.... nk balik tganu majlis sambut menantu, tak balik kang jd menantu derhaka lak kan.

minggu lps dpt biras baru.... cantik molek org nya... ni biras perempuan ke 4 aku, almaklum mil aku ada ramai anak lelaki.


Budak paling hepi sbb boleh jalan2

ssh beno nk dpt gambar ber2 yg cantik... sume tk menjadi 


dpt la gambar ber3 tepi pintu, tgk bdk kt tgh2 tu makin berisi pp n perut

sibuk nk brgambar ngn pantin...
adik beradik lelaki... tgk ramai kan anak lelaki mil aku


ni gambar ngn adik beradik laki n perempuan sekali ngn makcik2 nya lg... tgk anak aku
lelaki dan bunga
ni lah dia biras baru aku... manis org nya kan

Wednesday, July 5, 2017

JALAN2 RAYA KT TERENGGANU


As salam semua kwn2,

Salam rabu bersamaan 11 syawal, dh nk msk minggu ke 2 sambutan raya, ujung minggu nih kene balik kerteh lg.... baru mimpi nk qada tido mana yg tak ckup huhuhu

Raya ke 3 kan dh gerak balik kerteh, selalunya petang kami sampai tp sbb ada eksiden mlm baru sampai kerteh. Raya ke 4 baru la blh jln2 beraya umah kwn edy.

Raya ke 5 pulak ke open house makcik edy di paka, pastu kami jln2 tepi pantai....
hampir hari2 tiap petang kami jln2 tepi pantai... rugi balik kerteh klu tak jln2 tepi pantai.


Nsb bg kerjasama suh tgk kamera bdk belakang tu
Sampai kt dungun benti bergambar bwk pokok dulu... 

2 beranak yg sedondon nih, nk menan buih 

cantik sgt laut time tu, tp panas sgt2.... nsb pokok banyak jd tak rsa sgt panas tu... seronok layan angin pantai

Gelak besar bdk tu sbb buih2 tu semua kene kt mama nya yg tgh nk welfie tu

Sebelum balik, singgah sini.... layan mee sup champa, sedap oi

Udahla isi penuh, daging banyak... mmg perkkkkh

Abis tinggal kuah je... mmg kene cuba lg kalau balik kerteh

suruh senyum tp buat muke lak... sbb kacau dia tgh lyn buku power rangers
ptg tu layan angin pantai... dia sibuk la main game je

mmg ssh la nk suh amik gambo elok ngn org belakang tu

kt pantai kerteh ni pun dh ada buai mcm kt pantai batu buruk tuh... 

bdk tu takut naik buai ko.... suh duk diam2 pun tak blh... 

p/s: mak ngn abah nk dtg kl nnti sbb nk pg jemputan kawin adik iparku, seronok mak ngn abah aku nk jln2 lagi , sbb aritu dtg time pose